Суд заборонив проводити конкурс на посаду судді ЄСПЛ від України

Суд заборонив проводити конкурс на посаду судді ЄСПЛ від України

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув заяву про забезпечення позову щодо добору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України та задовольнив її.

Про це повідомляє прес-служба суду.

“Суд ухвалив заборонити конкурсній комісії з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України вчиняти дії щодо проведення відповідного конкурсу, а саме: дії щодо прийому документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі, проведення тестування, співбесіди, а також дії щодо відбору кандидатів, формування та оприлюднення списку на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України від трьох кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Окружний адмінсуд відкрив справу про заборону VIP-чиновникам виїжджати за кордон

Окрім цього, суд заборонив голові комісії Наталії Кузнєцовій вчиняти дії щодо подання відповідного списку кандидатів до Міністерства закордонних справ для його внесення в установленому порядку до Ради Європи та вчиняти дії щодо проведення зазначеного конкурсу. Водночас, МЗС заборонено вчиняти дії щодо тестування для визначення рівня володіння учасниками конкурсу офіційними мовами Ради Європи.

Суд, ухвалюючи рішення про задоволення заяви про забезпечення позову, виходив з того, що відповідна процедура щодо проведення конкурсу не відповідає міжнародним стандартам, які регламентують її проведення. Зокрема, суд взяв до уваги позицію позивача, що визначені комісією строки для проведення конкурсу порушують рекомендації Парламентської асамблеї Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-