Злочини проти Майдану: до суду дійшла справа двох прокурорів та екс-міліціонера

Злочини проти Майдану: до суду дійшла справа двох прокурорів та екс-міліціонера

Укрінформ
Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактами протиправних дій правоохоронців стосовно учасників протестних акцій у Києві в січні – лютому 2014 року.

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко на сторінці у Facebook.

“25.04.2019 передано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишніх: слідчого одного з райуправлінь міліції м. Києва (на даний час працює слідчим в органах Національної поліції України), прокурора прокуратури м. Києва та заступника керівника однієї з місцевих (районних) прокуратур столиці за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 371, ч. 2 ст. 372, ст. 340 КК України”, - повідомив Лисенко.

Він пояснив, що вказані особи обвинувачуються у зловживанні владою, незаконному затриманні, притягненні до кримінальної відповідальності та незаконному триманні під вартою завідомо невинної особи – 72-річного мешканця Вінниччини, який 22 січня 2014 року прибув до м. Києва для відзначення Дня соборності України і безпідставно був затриманий, побитий правоохоронцями та доставлений до управління міліції, щодо якого сфальсифіковано матеріали справи за нібито участь у масових заворушеннях.

Читайте також: Екс-охоронця Яроша побили в російській колонії — ЗМІ

За словами Лисенка, на строки передачі до суду цього провадження вплинуло тривале, а саме — десятимісячне, ознайомлення сторони захисту з 30 томами матеріалів досудового розслідування, неодноразова відмова слідчих суддів обмежувати підозрюваних у ознайомленні, а також незаконне невідсторонення підозрюваного від посади одним із керівників органів Національної поліції України.

“Незважаючи на прийняте слідчим суддею рішення про відсторонення слідчого від посади в органах Національної поліції України, керівництвом столичного управління поліції його не виконано дотепер, у зв’язку з чим внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 382 КК України, розслідування якого здійснюється Державним бюро розслідувань”, - зауважив Лисенко.

Він нагадав, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-