Родина політв'язня Гриба сподівається лише на обмін між Україною та Росією

Родина політв'язня Гриба сподівається лише на обмін між Україною та Росією

Укрінформ
Родина українського політв'язня в РФ Павла Гриба не сподівається на задоволення апеляції на вирок, вважаючи єдиним шляхом звільнення обмін між Україною та Росією.

Про це батько політв'язня Ігор Гриб сказав у коментарі Громадському.

«Не сподіваємося на виправдувальний вирок, на позитивний результат геть немає ніяких сподівань, може, лише будуть якісь обміни між Україною та Росією», — сказав батько.

За його словами, до 29 квітня адвокат і сам Павло ознайомлюватимуться з текстом вироку, а згодом подаватимуть апеляцію. Коротку апеляційну скаргу подали ще в день оголошення вироку в Ростові-на-Дону.

Ігор Гриб додав, що після вироку син тримається, «не занепадає духом».

Читайте також: Павло Гриб припинив голодування та цікавиться політикою в Україні

«Позавчора було 20 місяців, які Павло за ґратами», — зауважив батько.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня суд у Ростові-на-Дону засудив до шести років позбавлення волі тяжкохворого українця Павла Гриба, визнавши його винним у "підбурюванні до тероризму".

19-річний українець Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Гомельській області Білорусі, куди поїхав на зустріч із дівчиною з Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що запросити хлопця до Білорусі її змусили співробітники ФСБ РФ.

У вересні стало відомо, що українець перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодара (РФ), йому пред'явлено звинувачення в тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Гриба викрали співробітники ФСБ.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-