Епіфаній звернувся до Зеленського напередодні Великодня

Епіфаній звернувся до Зеленського напередодні Великодня

Укрінформ
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній висловив сподівання, що Володимир Зеленський на посаді Президента України гарантуватиме дотримання визначеного Конституцією рівного ставлення держави до різних конфесій, а також законного права віруючих і релігійних громад вільно обирати свою юрисдикційну приналежність.

Про це йдеться у листі Епіфанія, повідомляє прес-служба Єдиної помісної української православної церкви.

"Від себе особисто та від помісної української православної церкви сердечно вітаю Вас, Ваших рідних і близьких зі Спасительною Пасхою – Світлим Христовим Воскресінням. Цьогоріч святкування найбільшого для православних християн свята співпадає у часі із визначенням результатів виборів Президента України, у яких український народ демократичним шляхом обрав Вас наступним главою Української Держави. Вітаючи Вас з такою високою довірою, бажаю Божої допомоги у здійсненні складних і відповідальних обов‘язків, які покладаються на Вас як главу держави, Верховного Головнокомандувача і гаранта Конституції", - йдеться у листі.

Читайте також: Митрополит Епіфаній підтримав закон про мову

Митрополит Епіфаній зазначає, що спільним завданням для суспільства і держави є збереження незалежності і єдності України, державного суверенітету, а також продовження обраного українським народом і закріпленого у Конституції шляху європейського розвитку. Також, не менш важливими завданнями є продовження реформ, спрямованих на економічне зростання, боротьбу з корупцією, на досягнення справедливості у судочинстві та інших.

"Також, як Помісна Церква, автокефалія якої утверджена Томосом Вселенського Патріарха, ми бажаємо і надалі зміцнювати єдність Українського православ‘я та через це сприяти єднанню українського суспільства. Сподіваюся, що на посаді Президента України Ви будете гарантувати дотримання визначеного Конституцією рівного ставлення держави до різних конфесій, а також законного права віруючих і релігійних громад вільно обирати свою юрисдикційну приналежність", - наголосив Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-