Порошенко закликає пам'ятати про Чорнобиль

Порошенко закликає пам'ятати про Чорнобиль

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав пам'ятати про аварію на Чорнобильській АЕС, яка сталася 26 квітня 1986 року.

Про це він написав у Facebook.

«…Засурмив третій янгол, – і велика зоря спала з неба, палаючи, як смолоскип. І спала вона на третину річок та водні джерела. І ймення зорі тієї – «Полин». І стала третина води, як полин, і багато людей повмирали з води, бо згіркла вона.» (Апокаліпсис)»

І впала зірка-полин з неба у траву на ймення Чорнобиль…», - зазначив Порошенко.

Він закликав пам'ятати про Чорнобильську катастрофу.

Читайте також: Сьогодні - 33 річниця Чорнобильської катастрофи

"26 квітня 1986. Пам'ятаємо…", - наголосив Порошенко.

Президент подякував державам-донорам і міжнародним інституціям, що постійно допомагають Україні долати тяжкі наслідки цієї катастрофи.

“Чорнобильська аварія стала викликом планетарного масштабу та суворим попередженням усій сучасній цивілізації", - наголосив Порошенко.

Як зазначив глава держави, попри складне соціально-економічне становище, спричинене боротьбою проти російської агресії, українці разом із зарубіжними партнерами працюють на новому унікальному об’єкті укриття, встановленому над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Крім того, Україна крок за кроком реалізує низку важливих безпекових та екологічних проектів для гарантованого перетворення зони відчуження на перспективну, корисну територію, зауважив Порошенко.

Він подякував людям різних професій, які в екстремальних умовах доклали титанічних зусиль для приборкання «мирного атому», й усім фахівцям, які нині працюють на станції та у зоні відчуження.

“Переконаний, що запорукою розв’язання проблем, пов’язаних із Чорнобилем, й надалі будуть міжнародна солідарність, спільна мета і злагоджена праця заради безпеки людства та майбутнього прийдешніх поколінь”, - наголосив глава держави.

Нагадаємо, сьогодні чергові роковини аварії на Чорнобильській АЕС. 26 квітня 1986 року о 1 год. 23 хв на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався потужний хімічний вибух, який спричинив руйнування частини реакторного блоку і машинного залу.

Фото: facebook.com/petroporoshenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-