Потік росіян, які їдуть в Україну, з 2014 року зменшився втричі

Потік росіян, які їдуть в Україну, з 2014 року зменшився втричі

Укрінформ
З початку 2019 року Державна прикордонна служба не дозволила в'їзд на територію України понад 2800 громадянам Росії, а потік росіян, які бажають приїхати до України, з 2014 року зменшився майже втричі.

Про це розповів глава Державної прикордонної служби України Петро Цигикал у студії UATV, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

“Понад 2800 російських громадян з початку 2019 року в Україну не пропустили співробітники Держприкордонслужби”, - йдеться в повідомленні.

Він також зазначив, що потік людей з Російської Федерації, починаючи з 2014 року, зменшився майже втричі. І якщо у 2014-му в Україну протягом року в’їжджало майже 15 млн російських громадян, то вже в 2018-му – близько 4,5 - 5 млн.

«Цього року співробітники Державної прикордонної служби України не пропустили в нашу країну понад 2 тисячі 800 осіб. Минулого – близько 10 тисяч осіб», – зазначив очільник прикордонного відомства.

Серед тих, хто перетинає кордон України та РФ на сьогодні, - в основному, спортсмени, артисти, бізнесмени, люди, у яких тут живуть родичі, додав Цигикал.

Також очільник Держприкордонслужби нагадав, що 2015 року в Україні прийняли дві постанови Кабінету міністрів, згідно з якими порядок перетину українського кордону громадянами РФ було змінено.

«Громадяни Росії можуть проїжджати через встановлені міждержавні та міжнародні пункти пропуску тільки за закордонними паспортами. Жодних пільг», – наголосив Цигикал.

Читайте також: РФ продовжує перешкоджати проходу суден через Керченську протоку

Він також зазначив, що в період виборчої кампанії і президентських виборів ДПСУ працювала в посиленому режимі.

«Були задіяні додаткові наряди, зокрема в пунктах пропуску. Кількість людей, які приїжджали в Україну у зв’язку з виборами, хоч і незначно, але зросла, проте черг на кордоні не було», – цитує Цигикала прес-служба.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-