Напади на активістів: ТСК заявляє про саботаж слідства і

Напади на активістів: ТСК заявляє про саботаж слідства і "загублені" докази

Укрінформ
Під час засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування нападів на громадських активістів з'ясувалося, що в одній із справ правоохоронці "втратили" докази. А щодо іншої надали комісії неправдиві дані.

Про це сказав журналістам голова ТСК Борислав Береза після закритого засідання комісії у вівторок.

"З'ясувалося, що по тих провадженнях, по яких нам ще 2 місяці назад казали, що нададуть інформацію, на жаль, ми її досі не отримали. Більше того, так сталося, що з Одеси прийшла інформація від правоохоронців, від Нацполіції, яка може не відповідати істині, може бути брехливою і зараз ми будемо це перевіряти. Представники прокуратури та представники СБУ дали таку інформацію, яка не співпадає з тим, що надали працівники Нацполіції з Одеси. Тому зараз з'ясовується. Це по справі Стерненка та Устименка", - розповів Береза. Крім того, він додав, що у справах про напади на активістів у Київській області є саботаж і не надається та інформація, яка була обіцяна.

"Тобто ми бачимо, що зараз, використовуючи процеси, які йдуть в країні - вибори, відволікання уваги суспільства - правоохоронці замість того, щоб розслідувати справи, уникають цього. І більше того, з'ясовується, що деякі люди, які займалися справами, вони їх розвалили або втратили речові докази. Сьогодні це з'ясувалося. Це по справі дуже гучній і після того вони йдуть в інші правоохоронні органи. На жаль, така проблема є", - зазначив Борислав Береза.

Читайте також: Засідання ТСК у справі Гандзюк відбувається в закритому режимі

Водночас, він уточнив, що поки не може казати, по якій справі втратили речові докази, щоб не давати підказки тим, хто зробив злочин. Береза зауважує, що це гучна справа, але не стосується вбивства Катерини Гандзюк. Голова ТСК сподівається, що справа Гандзюк буде в суді протягом місяця. "Правоохоронці, як і ми, у справі Гандзюк хочуть вже перейти до судового розгляду, і я їх розумію. Є деякі моменти, які вони хочуть закрити для того, щоб їх доказова бази була стовідсотковою у суді", - сказав Береза.

Він також зазначив, що на засіданні ТСК у вівторок дві справи "зсунулися з нуля". "Ми сподіваємося, що зараз ми побачимо, як будуть взяті покази і побачимо, як якісь процеси підуть", - сказав Береза.

Окрім того, голова ТСК повідомив що 13 травня відбудеться виїзне засідання комісії в Харкові. Борислав Береза також нагадав, що ТСК має завершити роботу бо кінця травня і потім звітувати. Він зазначив, що звіт поки "не дуже задовільний" для правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-