Штрафи за викинуте сміття  можуть збільшити у десятки разів

Штрафи за викинуте сміття можуть збільшити у десятки разів

Відео
Укрінформ
​Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв переконаний, що лише суттєве збільшення штрафів за самовільно викинуте сміття сприятиме зменшенню кількості стихійних звалищ у містах.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Сьогодні ми провели велику толоку і прибрали понад 40 місць, з яких багато стихійних смітників. Окремі підприємства та громадяни самовільно залишають тонни сміття, утворюючи смітники, замість того, щоб відходи утилізувати. Таку ситуацію ми бачимо на Совських ставках, біля річки Либідь, на вулиці Канальній, у зеленій зоні вздовж Мінського шосе і на території десятків інших місць», – зазначив Пантелеєв.

Читайте також: Весняна толока: у столиці 9 тисяч людей зібрали сотні тонн сміття

За його словами, припинити таку ганебну практику можна лише збільшивши відповідальність, зокрема, штрафні санкції.

«У Верховній Раді України зареєстрований проект Закону № 5153 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері дотримання правил благоустрою територій населених пунктів». Він передбачає більш жорстке та справедливе покарання за викинуте сміття, зокрема, збільшення штрафів у десятки разів. Лише за таких умов ми матимемо чисте й охайне місто», – наголосив столичний чиновник.

Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-