Справа ПриватБанку: Голова ОАСК скаржиться на тиск з боку Порошенка

Справа ПриватБанку: Голова ОАСК скаржиться на тиск з боку Порошенка

Укрінформ
Голова Окружного адмінсуду столиці Павло Вовк розцінив як погрозу доручення Президента Петра Порошенка Службі безпеки й Генпрокуратурі перевірити суддів, які ухвалили рішення щодо незаконності націоналізації ПриватБанку.
Про це він написав у Facebook.

"Як голова «нереформованого» суду не можу залишитись осторонь заяв керівництва держави, яке вчора закликало прискорити кваліфікаційне оцінювання суддів для того, щоб перезапустити Окружний адміністративний суд міста Києва, який ухвалив рішення щодо "ПриватБанку".Також Службі безпеки та Генеральній прокуратурі було доручено "після завершення всіх необхідних судових процедур" оцінити, чи є підстави для порушення кримінальної справи щодо суддів "за неправосудне рішення", - написав він.

Вовк додав: "хочу подякувати за фіксацію власних, як на мене, неправомірних дій. Це завжди полегшує процес притягнення до відповідальності "авторів" таких заяв. Дані висловлювання, особливо поки судове рішення не набрало законної сили – це фактично погроза одним суддям та своєрідний сигнал іншим, які здійснюватимуть його перегляд, що в перспективі на них очікує".

На думку голови ОАСК, у зв'язку з цим дорученням Президента суддям варто звернутися до правоохоронних органів, а також до Вищої ради правосуддя з повідомленням про втручання в їх діяльність щодо здійснення правосуддя.

Читайте також: Президент доручив НБУ забезпечити стабільну роботу філій ПриватБанку

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку.

Президент Петро Порошенко закликав Службу безпеки та генпрокурора після завершення всіх судових процедур у справі про скасування націоналізації ПриватБанку оцінити можливість відкриття кримінального провадження у зв'язку з ухваленням судом неправосудного рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-