МОЗ не підписуватиме кошторис Одеського медвишу від

МОЗ не підписуватиме кошторис Одеського медвишу від "самопроголошеного" ректора - Супрун

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України не підписуватиме кошторис Одеського національного медичного університету за підписом "самопроголошеного в.о. ректора університету Юрій Сухіна".

Про це у Facebook написала в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"До МОЗ України вже кілька разів надходив проект кошторису ОНМедУ за підписами осіб, які не мають повноважень підписувати фінансові документи. В цих випадках проекти кошторису не могли бути підписаними та їх повернули до університету. Попри те, що будівля університету захоплена, Міністерство готове підписати необхідні документи, щоб студенти та працівники отримали виплати якнайшвидше. Але лише у випадку, якщо вони надійдуть від уповноважених на це МОЗом осіб", - йдеться у пості Супрун.

За її словами, "самопроголошена адміністрація" вишу блокує уповноваженим особам можливість надіслати в МОЗ України проект кошторису.

"При цьому поширює маніпуляції та брехню — начебто Казначейство не прийме проект кошторису, який буде підписано особою, уповноваженою Міністерством. Те, що зараз відбувається в Одесі — приклад, як можуть страждати тисячі людей через владні амбіції кількох корупціонерів, які не хочуть йти з насидженого місця. За жодних обставин МОЗ України не буде легітимізувати діяльність рейдерів-злочинців, що захопили державний університет", - зазначила Супрун.

Вона нагадала, що екс-ректор ОНМедУ Валерій Запорожан керував одним з найбільших медичних університетів країни протягом 24 років.

"Він перетворив заклад вищої освіти на власне феодальне володіння. Як справжній феодал він вирішив не пускати на територію державного медуніверситету МОЗ України для перевірки роботи під час запланованого аудиту. Після логічного наслідку таких дій — розірвання контракту — захопив владу в медуніверситеті з допомогою рейдерів та тітушок", - написала урядовець.

За її словами, Запорожан саботує роботу медуніверситету.

"Залучившись допомогою адвокатської фірми GOLAW через ухвали добре відомого усім Окружного адміністративного суду Києва заборонив реорганізацію університету. Зірвав нормальний навчальний процес. Взяв в заручники студентів та викладачів вишу, блокуючи виплати зарплат і стипендій вже четвертий місяць. У всіх цих подіях звісно звинувачують МОЗ України та особисто мене", - зазначила Супрун.

За її інформацією, у зведеній декларації Запорожана за 2018 рік задекларовано 13,9 мільйона гривень доходу та 33,4 мільйона гривень заощаджень в основному готівкою у валюті.

Читайте також: МОЗ прокоментувало заяви Зеленського щодо медреформи

"Його колега — на сьогодні самопроголошений в.о. ректора університету Юрій Сухін також не відстає: понад 1,5 мільйона гривень доходу за рік, 1,1 мільйона заощаджень і 3 дороговартісних авто. При чому одне з них придбане в 2018 році. З такими грошовими запасами ці особи спокійно місяцями готові блокувати роботу вишу. Але чи можуть собі таке дозволити викладачі та студенти? Чому ж їм не вдалось за роки роботи в університеті накопичити мільйонні статки?", - написала Супрун.

Як повідомляв Укрінформ, спеціальна комісія МОЗ торік встановила, що екс-ректор Одеського медуніверситету Валерій Запорожан незаконно розпорядився бюджетними коштами в обсязі 220 мільйонів гривень, виділеними на навчання студентів.

17 липня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун звільнила ректора медуніверситету Запорожана за порушення статуту й умов контракту, проте суд поновив Запорожана на посаді.

3 вересня МОЗ повідомило, що вважає незаконними вибори нового виконувача обов’язків ректора Одеського національного медуніверситету замість призначеного Міністерством охорони здоров’я в.о. ректора Костянтина Аймедова.

МОЗ 7 вересня призначило Владлену Дубініну на посаду в.о. ректора Одеського медуніверситету, але Окружний адмінсуд Києва 27 вересня визнав незаконним це призначення.

30 січня 2019 року Окружний адмінсуд Києва зупинив дію розпорядження Кабміну «Про утворення Національного Одеського медичного університету».

Раніше Супрун заявляла, що Національний медичний університет ім. Богомольця та Одеський національний медичний університет є найкорумпованішими серед медичних навчальних закладів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-