Жванія просить суд заблокувати виїзд з країни вищому керівництву - на рік після виборів

Жванія просить суд заблокувати виїзд з країни вищому керівництву - на рік після виборів

Укрінформ
Колишній народний депутат Давид Жванія просить Окружний адміністративний суд заборонити Президенту України Петру Порошенку та іншим високопосадовцям виїжджати за кордон протягом одного року після проведення виборів.
Про це повідомляє прес-служба ОАСУ.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Давида Жванії до Національної поліції, Служби безпеки та Адміністрації Державної прикордонної служби щодо заборони виїжджати за кордон Президенту Петру Порошенку, Голові Верховної Ради Андрію Парубію та іншим високопосадовцям, зокрема, і суддям Верховного суду та апеляційного суду, протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів та протягом одного року після їх звільнення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також Жванія просить росить суд визнати “протиправною бездіяльність Національної поліції України щодо непроведення всіх заходів задля забезпечення захисту нацбезпеки та не протидії організованій злочинності, що складалась із посадовців категорії «А» та «Б» і з осіб, які обіймають політичні посади, суддів Верховного суду та апеляційного суду, які, на його думку, могли вчиняти корупційні злочини”.

Окрім цього, додали в суді, позивач просить визнати “протиправною і бездіяльність СБУ щодо непроведення всіх заходів задля забезпечення захисту національної безпеки України від організованої злочинності цими особами”.

Читайте також: Матіос оприлюднив “розцінки” за незаконний доступ до баз даних правоохоронців

Також у позовних вимогах Жванія просить суд визнати протиправною бездіяльність Адміністрації Державної прикордонної служби України щодо непроведення всіх заходів задля забезпечення захисту нацбезпеки країни.

"А саме: непроведення систематизації та нерозроблення пропозицій для внесення змін до законодавства України, а саме: щодо заборони виїжджати за кордон посадовцям категорії «А» та «Б», особам, які обіймають політичні посади, суддів Верховного суду та апеляційного суду, протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів та протягом одного року після їх звільнення", - інформують в ОАСК.

Повідомляється, що серед третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача, Президент України Петро Порошенко, Голова ВРУ Андрій Парубій, Заступник Голови АПУ Олексій Філатов, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Директор НАБУ Артем Ситник, Голову ВС Валентина Данішевська, народні депутати, члени Уряду, ВККСУ та ін. Загалом позивач зазначив 180 третіх осіб.

"Окрім того, Жванія має намір подавати клопотання про забезпечення позову, в якому проситиме заборонити ДПС України випускати з країни даних осіб. Наразі вирішується питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом", - повідомили в ОАСК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-