Глава УГКЦ висловив молитовну підтримку французам у зв’язку з пожежею у Нотр-Дамі

Глава УГКЦ висловив молитовну підтримку французам у зв’язку з пожежею у Нотр-Дамі

Укрінформ
Глава Української греко-католицької церкви патріарх Святослав (Шевчук) висловив молитовну підтримку духовенству Паризької архідієцезії та всім громадянам Франції у зв’язку з пожежею у соборі Паризької Богоматері.

Про це повідомляє інформаційний ресурс УГКЦ.

“З великим сумом і шоком ми спостерігали за новинами про те, як у перший день Страсного тижня полум’я охопило собор Паризької Богоматері. Від імені Української греко-католицької церкви хотів би висловити в цей час нашу молитовну підтримку архієпископові Опеті, нашим братам і сестрам Паризької архідієцезії та всім громадянам Франції”, - зазначив патріарх Святослав у листі до президента французької єпископської конференції кардинала Джорджа Понтьє.

Він наголосив, що хоч видимі стіни цієї церкви-символу сильно пошкоджені, католицька церква у Франції залишається міцною та вірною в оглошенні Слова Божого.

Читайте також: Гендиректор ЮНЕСКО про пожежу в Нотр-Дамі: Наші серця розбиті

«Нехай ця трагічна подія навчить нас побачити знаки надії посеред полум’я, допомагаючи ще більше цінувати найсуттєвіші основи нашої християнської віри в Христа-Ісуса, який "смертю смерть подолав"», – наголосив глава УГКЦ.

Як відомо, у столиці Франції увечері 15 квітня спалахнула пожежа в соборі Паризької Богоматері. Обрушився шпиль, а згодом вогонь охопив усю будівлю.

Причина пожежі поки що невідома, але, попередньо, можливий зв'язок із ремонтними роботами, які велися в соборі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-