На лікування за кордон направили ще 30 тяжко хворих українців

На лікування за кордон направили ще 30 тяжко хворих українців

Укрінформ
Комісія МОЗ прийняла рішення щодо лікування за кордоном 30 тяжко хворих українців, на це держава виділила близько 76 млн грн.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

"Рішенням Комісії МОЗ з питань направлення для лікування за кордоном 25 дорослих і 5 дітей, хвороби яких не лікуються в Україні, отримають необхідне лікування у закордонних клініках за державний кошт. 11 пацієнтів, серед яких троє дітей, направлено для проведення трансплантації кісткового мозку, 19, серед яких двоє дітей, - для проведення трансплантації органів. Із Державного бюджету на лікування цих пацієнтів буде витрачено близько 76 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до іноземних клінік за програмою «Лікування громадян України за кордоном» направляються українці для отримання медичної допомоги переважно з приводу онкогематологічних, онкологічних, нейрохірургічних, кардіохірургічних захворювань та вроджених аномалій розвитку у разі неможливості її надання в умовах закладів охорони здоров'я України.

Читайте також: Сумські аптеки погодилися надати дітям безоплатний інсулін в борг

Лікування за кордоном як виключний захід передбачений для громадян, захворювання яких не лікуються на території України, незалежно від віку, статі, соціального походження, майнового стану, місця проживання та інших ознак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-