Зняти заборону на в’їзд в Україну актору “Сватів” допоміг юрист Зеленського – ЗМІ

Зняти заборону на в’їзд в Україну актору “Сватів” допоміг юрист Зеленського – ЗМІ

Укрінформ
Офіційний уповноважений представник кандидата у Президенти Володимира Зеленського допоміг російському актору Федору Добронравову у суді скасувати заборону на в’їзд в Україну.

Про це повідомляє програма "Схеми: корупція в деталях", пише Радіо Свобода.

Журналісти виявили, що адвокат Сергій Кальченко, який від імені ТОВ "Кіноквартал" здійснював юридичний супровід у справі про оскарження постанови щодо заборони Добронравову на в’їзд, а також демонстрацію фільмів із його участю – це єдиний уповноважений представник Зеленського у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу.

Сам юрист працює у столичній фірмі Hillmont Partners, а ще один партнер Hillmont Partners Вадим Галайчук є довіреною особою кандидата Зеленського.

26 березня, нагадує видання, Окружний адмінсуд Києва визнав протиправною підготовку СБУ довідки про наявність підстав для прийняття постанови про заборону в’їзду в Україну Добронравову. Суд також визнав протиправним звернення СБУ до Міністерства культури про внесення Добронравова до "Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці", та скасував накази Мінкульту і Державного агентства України з питань кіно щодо заборони розповсюдження і демонстрування фільмів із участю Федора Добронравова.

Водночас в Службі безпеки України запевнили "Схеми", що всі документи складені правильно і відповідно до чинного законодавства.

Читайте також: Суд скасував заборону на в’їзд в Україну актору “Сватів”

У листопаді 2017 року Служба безпеки України заборонила в’їзд в Україну терміном на три роки громадянину Росії, актору Федорові Добронравову. За даними СБУ, росіянин робив антиукраїнські публічні заяви, в яких, зокрема, підтримував анексію Криму Росією, він також неодноразово відвідував Крим з порушенням встановленого українським законом порядку.

Міністерство культури внесло Добронравова до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці держави.

У квітні 2019 року Федір Добронравов знову двічі виступив в анексованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-