ДонбасSOS пояснила, чому деякі переселенці повертаються на окуповані території

ДонбасSOS пояснила, чому деякі переселенці повертаються на окуповані території

Укрінформ
Внутрішньо переміщені особи (ВПО) найчастіше повертаються на окуповані території через неможливість "закріпитись" на новому місці проживання на підконтрольній території України.

Про це заявив представник громадської організації "ДонбасSOS" Артем Фоменко під час круглого столу "Діалог влади та громадськості щодо підтримки вразливих верств населення України" в Укрінформі.

"П'ятий рік ми займаємось, зокрема, питаннями внутрішньо переміщених осіб. У нас працює гаряча лінія і у нас дуже багата статистика звернень по влаштуванню, отриманню житла як тимчасово, так і на постійно. Дуже часто ми чуємо, що "вимушено повертаємось на окуповані території, тому що немає можливості "закріпитись", немає можливості залишитись в орендованому житлі або у друзів та знайомих", - зазначив він.

Читайте також: До виборів майже половина переселенців вважали, що не мають права голосу

Представник ДонбасSOS наголосив, що питання забезпечення житла є одним із найважливіших для ВПО та "йде на другому місці після роботи".

"Не можна не казати про те, що держава зробила суттєві кроки. І з моєї практики я хочу зазначити, що саме органи на місцях зробили трохи більше і трохи більше розкрили питання ВПО, зокрема, забезпечення житлом", - відзначив він.

Фоменко наголосив, що в регіонах впроваджуються актуальні програми для забезпечення вимушених переселенців житлом, однак лишається проблема із фінансуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-