Субсидії “живими” грошима виплатять ще у квітні й травні

Субсидії “живими” грошима виплатять ще у квітні й травні

Укрінформ
Монетизовані субсидії, які громадяни можуть використати на власні потреби при оплаті всіх послуг, є цільовою допомогою держави.

На цьому акцентував Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко у Житомирі під час наради з профільними заступниками голів райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Реформування субсидій ми розпочали 4 роки тому, і зараз вони в основному призначаються автоматично. Наступний крок – це монетизація субсидій, коли ми даємо людям можливість отримати економію, аби використати її на власні потреби. Важливо, аби громадяни розуміли, що це цільова допомога держави. Лише після сплати всіх необхідних платежів за умови економії людина матиме можливість зберегти частину коштів для їх подальшого використання», - підкреслив урядовець.

Читайте також: Розенко розповів, що буде далі з підвищенням пенсій

Він додав, що весняна погода дає можливість спокійно економити на споживанні газу, залишаючись при цьому в досить комфортних умовах. Так монетизовані субсидії виплачуються у березні, квітні та травні.

«Зараз близько 3,5 млн українських родин отримують монетизовану субсидію, з яких 2,3 млн через пенсійний фонд, а 1,2 – через Ощадбанк. Щомісячна сума нарахування на субсидії сягає близько 5,7 млрд грн. Так, 4 млрд йде через Пенсійний фонд, а 1,7 млрд – через Ощадбанк. Середній розмір субсидії оцінюється на рівні 1680 грн для кожного домогосподарства», - каже Розенко.

За його словами, влада на місцевому рівні має забезпечити інформування населення про субсидії, а також їх своєчасну та повну виплату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-