НАБУ повідомило про підозру екс-директору

НАБУ повідомило про підозру екс-директору "Чорнобильського спецкомбінату"

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру колишньому директору ДСП "Чорнобильський спецкомбінат".

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

"За погодження прокурора САП, детективами НАБУ повідомлено про підозру колишньому генеральному директору Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильський спецкомбінат», зловживання якого під час закупівлі палива на підприємство завдали збитків на суму майже 1 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Колишньому посадовцю інкримінують порушення ч. 2 ст. 364 ККУ (умисне, з метою одержання неправомірної вигоди юридичною особою, використання свого службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки).

Встановлено, що у 2016 році директор держпідприємства підписав низку угод про постачання пального з переможцем аукціону – приватним підприємством.

Проте у подальшому, всупереч умовам підписаних договорів та профільного законодавства, директор держпідприємства підписав додаткові угоди про збільшення ціни товару.

При цьому в прокуратурі зазначають, що директору було відомо про відсутність документального підтвердження коливання (збільшення) ринкової ціни товару, як підстави для укладення додаткових угод про підняття закупівельної ціни дизельного пального.

Читайте також: У Канаді припинив роботу благодійний фонд “Дітям Чорнобиля”

Як наслідок, ціни за пальне суттєво збільшились, натомість його кількість – зменшилась, що призвело до безпідставного отримання приватною структурою грошових коштів за поставку палива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-