Епіфаній обурений переслідуванням українських священиків у Луганську

Епіфаній обурений переслідуванням українських священиків у Луганську

Укрінформ
Митрополит Епіфаній закликає припинити переслідування українського духовенства на окупованих територіях, зокрема, в Луганську.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ).

"Ми обурені черговим актом переслідування українського духовенства на окупованих територіях. Тиск і переслідування українського духовенства і парафій у Криму, в Донецьку і окремих районах області та останні події в Луганську — з одного ряду та мають одних відповідальних за порушення релігійної свободи, а саме — російську владу.

Ми закликаємо цю владу негайно припинити такі переслідування, зокрема дати відповідні вказівки залежним від неї структурам в Луганську полишити духовенство і громаду Свято-Троїцького собору в спокої. Ми просимо міжнародне співтовариство, демократичні країни, міжнародні інституції, зокрема ООН та ОБСЄ, вжити заходів для припинення тиску на українське духовенство в Луганську", - заявив митрополит Епіфаній.

Крім того, він звернувся до духовенства і вірян з проханням підносити молитви за переслідуваних в Луганську.

Читайте також: ПЦУ скаржиться на переслідування в окупованому Луганську

Як відомо, 4 квітня в окупованому Луганську в приміщеннях Управління Луганської єпархії та Свято-Троїцького кафедрального собору ПЦУ були проведені обшуки.

З телефонної розмови з секретарем єпархії протоієреєм Анатолієм Назаренком, який знаходиться у Луганську, стало відомо, що в рамках "проведення операції "СТОП-ТЕРРОР" службами "боротьби з економічними злочинами" так званої ЛНР під час обшуку були вилучені: церковна та українська символіка, церковні книги та книги національного змісту, офіційне листування. Також були вилучені робочі комп’ютери. Крім цього, обшуки були проведені в приватних оселях священнослужителів, а саме у приватному будинку протоієрея Анатолія Назаренка та ієрея Геннадія Курганова.

Тривають "слідчі дії" щодо обох священнослужителів, зокрема допити по 5-6 годин. Священнослужителям рекомендовано не покидати Луганськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-