Голова СБУ висловив співчуття з приводу смерті батька українського моряка

Голова СБУ висловив співчуття з приводу смерті батька українського моряка

Укрінформ
Голова СБУ Василь Грицак висловив співчуття з приводу смерті батька взятого у полон під час захоплення українських кораблів у районі Керченської затоки Андрія Драча.

Відповідне звернення Грицака оприлюднене на сторінці СБУ у Facebook.

“Серце батька не витримало поневолення сина російськими агресорами. Ми не можемо зменшити біль втрати, але обіцяємо робити все можливе і неможливе аби його син, наш побратим Андрій повернувся якнайшвидше додому”, - зазначив голова СБУ.

Читайте також: Захист українських моряків долучив до матеріалів справи доповідь ООН

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня помер Леонід Драч — батько військовополоненого Андрія Драча.

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів Криму обстріляли й захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них дістали поранення.

Згодом голова СБУ підтвердив, що на борту захоплених кораблів ВМС України перебували співробітники військової контррозвідки СБУ. Один із них - оперуповноважений 7-го управління Головного управління військової контррозвідки СБУ старший лейтенант Андрій Драч.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували всіх затриманих українців за звинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Вони утримуються у СІЗО "Лефортово" у Москві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-