За підсумками кваліфікаційного оцінювання звільнили лише 15 суддів

За підсумками кваліфікаційного оцінювання звільнили лише 15 суддів

Укрінформ
За результатами кваліфікаційного оцінювання - перевірки суддів на відповідність обійманій посаді - звільнено 15 суддів.

Про це повідомив заступник голови правління Центру політико-правових реформ та член Громадської ради доброчесності Роман Куйбіда, передає кореспондент Укрінформу.

“15 суддів, це менше 1%, звільнені за наслідками кваліфікаційного оцінювання - з тих, хто проходив це оцінювання. Це дуже малий результат. Але деякі судді, приблизно така сама кількість, звільнені за іншими підставами. Тобто багато з них просто подали заяву про відставку і отримують грошове довічне забезпечення судді у відставці”, - сказав Куйбіда на прес-конференції.

Читайте також: ВРП проситиме Раду захистити суддів від тиску народних депутатів

Своєю чергою координаторка проектів ВО "Автомайдан" Катерина Бутко зауважила, що третина суддів уже пройшла оцінювання, за результатами якого 156 із них вважаються такими, що не відповідають посаді.

“Половина тих суддів, які не пройшли оцінювання, - вони не пройшли його за результатами тестувань і виконання практичного завдання. Тобто це критерій компетентності. А друга половина - вже за сукупністю критеріїв”, - пояснив Куйбіда.

Як відомо, кваліфікаційне оцінювання на відповідність обійманій посаді запроваджено у рамках судової реформи для всіх суддів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-