В “Укрінформі”  -  фотовиставка до 70-річчя створення НАТО

В “Укрінформі” - фотовиставка до 70-річчя створення НАТО

Фото
Укрінформ
Фотовиставка "На варті миру", присвячена 70-річчю створення Північно-Атлантичного Альянсу,  триває у вікнах-вітринах інформаційного агентства "Укрінформ".
Близько 30 світлин розповідають про різні етапи співпраці незалежної України та НАТО, починаючи від 90-х років ХХ століття і до наших днів. Тут можна побачити фото і з першого інавгураційного засідання комісії Україна-НАТО на рівні послів у Брюсселі в 1997 році, і відвідини у 2002 генсеком НАТО Джорджем Робертсоном Донецького хімзаводу, і участь українського миротворчого контингенту в Косово.
Фотовиставка "На варті миру" у вікнах-вітринах інформаційного агентства "Укрінформ"/ Фото Павла Багмута Починаючи із 2014 року, внаслідок російсько-українського конфлікту, співробітництво між Україною та НАТО у низці ключових галузей активізовано. Великий акцент наразі робиться на посиленні інформаційної роботи, спрямованої на покращення обізнаності громадян України про історію, цілі, принципи, структуру Північно-Атлантичного Альянсу.
Виставку створено за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.
Нагадаємо, 4 квітня 1949 року у Відомчій аудиторії у Вашингтоні (округ Колумбія) міністри закордонних справ 12 країн підписали Північноатлантичний договір, відомий як Вашингтонський договір. Серед країн-підписантів були Бельгія, Канада, Данія, Франція, Ісландія, Італія, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Велика Британія і Сполучені Штати Америки. Наразі членами НАТО є 29 країн.
Відповідно до статутних документів Альянсу, його головна роль полягає у забезпеченні свободи і безпеки країн-членів з використанням політичних і військових засобів. НАТО дотримується спільних для Альянсу цінностей демократії, індивідуальної свободи, верховенства права та мирного розв'язання суперечок.
Альянс стоїть на захисті своїх країн-членів від загрози агресії, а головним військово-політичним принципом організації є система колективної безпеки, яка полягає у спільних організованих діях всіх її членів у відповідь на напад ззовні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-