Уряд затвердив порядок єдиного держіспиту для студентів-медиків

Уряд затвердив порядок єдиного держіспиту для студентів-медиків

Укрінформ
Кабінет міністрів України ухвалив документи щодо вдосконалення проведення та фінансування оцінювання якості медичної освіти.

Постанову «Деякі питання здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів вищої освіти за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я» у 2019 році» та зміни до постанови КМУ №334 “Про затвердження Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань “22 Охорона здоров’я”” ухвалено на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з документами, відтепер Єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ) складатимуть студенти, які здобувають ступінь магістра і спеціаліста. Допуск до професії лікаря відбуватиметься на рівних умовах: всі студенти медичних університетів оцінюватимуться за єдиними вимогами. Єдиний підхід до оцінювання знань студентів-медиків дозволить здійснювати розподіл на інтернатуру за уніфікованим підходом.

Читайте також: МОЗ відкрив доступ до результатів клінічних випробувань ліків

Також у 2019 році фінансування ЄДКІ для студентів, які навчаються за державним замовленням, відбуватиметься через Центр тестування при МОЗ України, а не через заклади вищої освіти (ЗВО). Це дозволить спростити таку процедуру для ЗВО і не витрачати на це додаткові ресурси, що усуне корупційні ризики. Також затверджено, що Об'єктивний структурований практичний (клінічний) іспит (ОСП(К)І) як компонент ЄДКІ відбуватиметься з 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-