Україні варто створити Національний пантеон героїв – Епіфаній

Україні варто створити Національний пантеон героїв – Епіфаній

Укрінформ
Полеглі герої України заслужили на величне вшанування пам’яті про них.

Таку думку висловив митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час зустрічі з ініціативною групою "Стіна пам’яті", повідомляє Єдина помісна Українська православна церква.

"Стіна пам’яті" – це тимчасовий захід. В Україні варто створити глобальний Національний пантеон пам’яті з собором та музейним комплексом, адже пам’ять і молитва – це нерозривні речі. Для полеглих молитва є важливою, без неї пам’ять буде не повною", – зазначив митрополит Епіфаній.

Він додав, що у цьому контексті Україні варто брати за приклад практику інших країн, зокрема Польщі, яка протягом останніх кількох десятиліть провела серйозну роботу з увічнення пам’яті про національних героїв.

Читайте також: У Брюсселі концертом-реквіємом вшанували Героїв Небесної Сотні

Як зазначається, митрополит Епіфаній разом з учасниками ініціативної групи "Стіна пам’яті" обговорили питання оновлення пам’ятних конструкцій, що розміщені на стінах Золотоверхої обителі і містять зображення воїнів-героїв, які віддали свої життя, захищаючи Україну.

Під час зустрічі йшлося також і про необхідність встановлення єдиної дати вшанування усіх полеглих за незалежність України.

Фото: pomisna.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-