Аваков: Будь-який напад на поліцейського або рятувальника неприпустимий

Аваков: Будь-який напад на поліцейського або рятувальника неприпустимий

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що будь-який напад на поліцейського, нацгвардійця або рятувальника є неприпустимим.

Про це він заявив під час наради, інформує прес-служба МВС.

«Будь-який напад на поліцейського, гвардійця або рятувальника неприпустимий. І керівники органів МВС мають від мене санкцію на найжорсткішу законну реакцію», - наголосив очільник МВС.

Щодо інциденту в Одесі 30 березня, коли під час ДТП загинув військовослужбовець Нацгвардії, а ще двоє опинилися в лікарні, то Аваков зазначив, що "на керівнику поліції Одеської області відповідальність, щоб покидьок, який після аварії добивав наших тяжко травмованих бійців, опинився за ґратами".

"Мають понести покарання і люди, що напали на рятувальників у Чернігівській області», - сказав Аваков.

Читайте також: Суд арештував одесита, який бив поранених у ДТП нацгвардійців

Як повідомлялося, 30 березня в Одесі водій іномарки збив трьох нацгвардійців, які напередодні виборів заступили на патрулювання міста. Один нацгвардієць загинув на місці, а двох з тяжкими травмами госпіталізували. Травмованим солдатам, які стікали кров'ю на асфальті, завдав кілька ударів один з перехожих, якого наступного дня вдалося затримати.

За словами Авакова, затриманому висунуто підозру за ознаками ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України, йому загрожує позбавлення волі до 5 років.

1 квітня суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою водієві, підозрюваному в скоєнні смертельної ДТП, що призвела до загибелі від травмування військовослужбовця Національної гвардії та завдання важких травм п'ятьом особам.

Крім того, раніше очільник ДСНС Микола Чечоткін повідомляв, що 31 березня, під час ліквідації пожежі сухої рослинності поблизу с. Серединка Чернігівської області, двоє пожежників були побиті місцевими мешканцями. За фактом було відкрито справу.

Зазначається, що поліція встановила всіх учасників конфлікту на Чернігівщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-