Нацрада хоче через суд анулювати ліцензію телеканалу Мураєва

Нацрада хоче через суд анулювати ліцензію телеканалу Мураєва

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернеться до суду з позовом про анулювання ліцензії на мовлення телеканалу "Максі-ТВ (Maxxi TV)" (ТОВ "Наша Прага”), на базі якого мовить канал “Наш”.

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Нацрада зафіксувала порушення закону "Про телебачення і радіомовлення": телеканал "Максі-ТВ" не дотримувався умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення. Зокрема в ефірі були відсутні культурно-мистецькі, науково-просвітницькі, розважальні, дитячі передачі та фільмопоказ. Відповідно формат мовлення не відповідає ліцензійним умовам, за якими телеканал є культурологічно-розважальним і має здійснювати фільмопоказ щонайменше упродовж 3 годин на добу. Фактично ж "Максі-ТВ" став інформаційно-аналітичним мовником.

"Ми давали можливість телеканалу привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства, умов ліцензії, програмної концепції. На сьогодні, зафіксувавши під час однієї перевірки, іншої, що телеканал не виконав розпорядження Національної ради та не привів свою діяльність у відповідність до вимог законодавства, ми маємо право звернутися до суду щодо анулювання ліцензії. Прикрий випадок, але я вважаю, що проект рішення є справедливим", - прокоментував рішення член Нацради Сергій Костинський.

Представники мовника на засідання Нацради у четвер не прийшли.

Читайте також: НСТУ обрала голову наглядової ради

Як повідомляв Укрінформ, 7 листопада новий інформаційний телеканал "Наш" вийшов в ефір на базі каналу "Максі-ТВ (Maxxi TV)" (ТОВ "Наша Прага"). Його власником є батько народного депутата Євгена Мураєва — Володимир Мураєв.

Під час моніторингу мовлення ліцензіата Нацрада виявила, що телерадіоорганізація використовує логотип, який не передбачено умовами ліцензії. Так, на момент проведення моніторингу транслювався логотип "Максі-ТВ незабаром НАШ", хоча мав би бути логотип "Максі-ТВ". Зваживши на ці ознаки порушення, регулятор призначив позапланову перевірку ліцензіата. За її результатами 6 грудня телеканалу було оголошено попередження за самовільний запуск і відмовлено в переоформленні ліцензії.

14 лютого Нацрада призначила ще одну перевірку телеканалу "Максі-ТВ", хоча планувала ухвалити рішення про звернення до суду з позовом щодо анулювання ліцензії мовника. Але через технічну помилку у документах, які надійшли на адресу телеканалу, було вирішено провести ще одну позапланову перевірку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-