Ізраїль планує збільшити квоти на працевлаштування українців

Ізраїль планує збільшити квоти на працевлаштування українців

Фото
Укрінформ
Минулого року за міждержавною Угодою про тимчасове працевлаштування на роботу до Ізраїлю приїхало 129 будівельників з України.

Про це на брифінгу в середу, 27 березня, заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Джоел Ліон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Попри те, що Угода (про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль - ред.) була підписана наприкінці 2016 року, повноцінна робота над проектом розпочалася у 2018 році. Торік уже після всіх етапів відбору до Ізраїлю поїхало 129 українських робітників, які там наразі працюють. Але для порівняння з початку цього року на найближчий раунд відбору, який ми наразі проводимо, записалося 1047 робітників, тобто кількість значно зросла. Ми очікуємо і хочемо, щоб вона й надалі зростала і щоб у цьому році до Ізраїлю приїхало 2 тис. робітників з України (в рамках щорічної квоти - ред.)", - сказав Ліон.

Він підкреслив, що Угода про тимчасове працевлаштування є вирішенням питання нелегального працевлаштування українців в Ізраїлі і закликав ширше користуватися можливостями, які вона надає.

Коментуючи доволі невелику щорічну квоту на тимчасове працевлаштування українських будівельників у Ізраїлі, дипломат зазначив, що як тільки приїдуть 2 тис. робітників, ізраїльська сторона буде готова говорити про збільшення квот.

"Давайте два-три роки подивимося, як працює ця угода, тому що люди мають отримати захист своїх прав, гроші і бути задоволені. Це перший крок, адже треба з чогось починати. А коли угода почне працювати і приносити більше результатів, можна буде говорити про додаткові угоди та інші професії. Зараз дуже важливо говорити людям про можливість працювати у гарних умовах і легально", - акцентував посол.

Читайте також: Уряд затвердив порядки розподілу субвенцій на будівництво палаців спорту

Як повідомлялося, Угода між Кабінетом міністрів України та Урядом Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських працівників у окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль була підписана 16 листопада 2016 року. Вона передбачає працевлаштування українців на умовах надання щорічної квоти і соціальних гарантій відповідно до ізраїльського законодавства. Наразі на ринку праці Ізраїлю є попит на робітників чотирьох будівельних професій - опалубників, арматурників, плиточників і штукатурів.

Фото Олени Худякової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-