Захисту Вишинського відмовили у відводі суддів

Захисту Вишинського відмовили у відводі суддів

Укрінформ
Подільський райсуд столиці відмовив захисту керівника "РИА Новости Україна" Кирила Вишинського про відвід колегії суддів, які проводять підготовче засідання у його справі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вислухавши пояснення учасників судового засідання, колегія суддів встановила, що підстав для відводу не встановлено. У зв'язку з цим колегія постановила відмовити у задоволенні даного клопотання", - оголосила суддя Олена Павленко.

Як повідомлялося, раніше на засіданні адвокат Андрій Даманський оголосив відвід колегії суддів Подільського райсуду, які проводять підготовче засідання у справі Вишинського. Захисник звинуватив суддів в упередженості.

Суд у вівторок, 26 березня, також відхилив клопотання захисту Вишинського про повернення на доопрацювання прокурору обвинувального акту у справі.

Читайте також: Суд продовжив арешт Вишинському до 24 травня

Як повідомляв Укрінформ, Вишинського затримали у Києві 15 травня 2018 року. Тоді за результатами слідчих дій було отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній і інформаційній безпеці.

Вишинського заарештували без права внесення застави і оголосили підозру в державній зраді. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання його винним. Він усі обвинувачення заперечує.

За результатом досудового розслідування прокуратура АР Крим направила обвинувальний акт відносно Вишинського до Подільського райсуду Києва для розгляду по суті. Вишинський перебуває у Київському слідчому ізоляторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-