Розкрадання на Львівському бронетанковому: у суді оголошують обвинувальний акт

Розкрадання на Львівському бронетанковому: у суді оголошують обвинувальний акт

Укрінформ
Прокурори САП розпочали оголошення обвинувального акту у справі за фактом розтрати 14 млн гривень бюджетних коштів під час поставки двигунів для бронетехніки Центральному бронетанковому управлінню ЗСУ.

Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

"Прокурори САП розпочали оголошувати обвинувальний акт у справі за фактом розтрати 14 млн гривень бюджетних коштів під час поставки двигунів для бронетехніки Центральному бронетанковому управлінню ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у цьому засіданні прокурори САП оголосили 17 сторінок обвинувального акту у цьому кримінальному провадженні, і наступне судове засідання призначено на 27 травня.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня 2018 року у НАБУ повідомили, що посадовцям ЗСУ та ДП "Львівський бронетанковий завод" (ЛБТЗ), підозрюваним у розтраті коштів під час закупівлі двигунів для потреб ЗСУ, повідомлено про завершення досудового розслідування.

За даними НАБУ, під час досудового розслідування встановлено, що Львівський бронетанковий завод виграв конкурсні торги на поставку нових двигунів В-46-6 для ЦБТУ ЗСУ. За документами, ЛБТЗ придбав у ТОВ "Булет Лайн" і доставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів. Зібрані слідством докази свідчать про те, що насправді двигуни надійшли на завод від третьої сторони без жодних документів; договір із ТОВ був фіктивний, а двигуни - не новими. Крім того, ці ж двигуни у 2008-2009 вже були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони України.

За результатами проведення низки експертиз, збитки, завдані державі через корупційне правопорушення, перевищують більш ніж 14,15 млн грн.

Читайте також: Корупція в оборонному секторі: Луценко каже, перевірка ДФС виявила 22 мільйони збитків

12 липня 2018 року у САП повідомили, що направили до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів під час закупівлі двигунів для потреб ЗСУ.

"Зібраними доказами встановлено достатні підстави для розгляду судом обвинувачення щодо директора та заступника директора ДП «Львівський бронетанковий завод», начальника Центрального бронетанкового управління ЗСУ, начальника відділу в управлінні ЦБТУ ЗСУ та засновника ТОВ «Булет Лайн», - зазначили у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-