Копія Томосу зберігатиметься в Антарктиді

Копія Томосу зберігатиметься в Антарктиді

Укрінформ
25 березня у Михайлівському Золотоверхому соборі владика Православної церкви України Епіфаній проведе молебень на щасливу подорож 12-ти українських полярників та на гарний початок їхньої роботи в Антарктиді.

Владика вручить учасникам експедиції копію Томосу, яка буде зберігатися на станції «Академік Вернадський», в капличці святого рівноапостольного князя Володимира, повідомляє прес-служба Національного Антарктичного наукового центру.

"З огляду на те, що ті учасники антарктичних експедицій, які є віруючими, духовно прихильні до ідеї єдиної помісної Української церкви, було вирішено просити владику ПЦУ Епіфанія про переведення каплички на Антарктичній станції в лоно Православної церкви України. Голосування за це рішення відбудеться під час ротації української антарктичної експедиції, коли на станції «Академік Вернадський» будуть присутні одразу учасники 23-ої та 24-ої УАЕ", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна звільнилася від культурної окупації — Порошенко

Як повідомлялося, учасники 24 УАЕ вирушають з Києва 26 березня. Їхній шлях до крижаного континенту триватиме щонайменше 6 діб.

Каплиця на станції «Академік Вернадський» була зведена у 2011 році, за часів президентства Віктора Януковича. За вказівкою «згори» зводити каплицю було доручено УПЦ Московського патріархату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-