Пенсіонери з мінімальною пенсією мають отримати компенсацію до 25 березня

Пенсіонери з мінімальною пенсією мають отримати компенсацію до 25 березня

Укрінформ
Усі пенсіонери, що отримують мінімальну пенсію, але мають великий стаж, до понеділка повинні отримати компенсацію за березень.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко на засіданні Ради національного розвитку Чернівецької області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є частина людей, які отримують мінімальну пенсію, бо працювали прибиральницями, санітарками. Мають високий стаж, але всі пам'ятають, яка була заробітна плата. Для тих, хто має великий стаж, але отримує мінімальну пенсію, ми передбачили компенсацію. Вона становить 2410 грн: 1205 грн в березні і 1205 грн у квітні", - сказав Порошенко.

За його словами, завдяки розмитненню "євроблях", вдалося протягом 3 місяців зібрати 13,6 млрд на рахунку Пенсійного фонду.

"Це дозволило видати компенсацію. Наголошую: станом до понеділка, 25 березня, усі, хто має мінімальну пенсію, має її отримати", - підкреслив Президент.

Він додав, що у разі неотримання компенсацій, буде організована гаряча лінія, куди пенсіонер зможе повідомити.

Читайте також: Заробітна плата за рік зросла на 25% у доларовому еквіваленті - Порошенко

"Це буде під моєю особистою увагою. Пенсіонери стали тими, хто найбільше постраждав від російської агресії. Більше 160 тис. пенсіонерів уже почали отримувати збільшену пенсію - індексовані показники. Ми не намагаємося обдурити людей. Ми знаємо, що цього мало і недостатньо. Ми залишаємо це пріоритетом, і зростання економіки надалі призведе до збільшення пенсій", - додав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-