Друга частина одноразової доплати до пенсії надійде у квітні — ПФУ

Друга частина одноразової доплати до пенсії надійде у квітні — ПФУ

Укрінформ
У квітні пенсіонери отримають другу частину одноразової доплати до пенсії у розмірі 1205 грн.

Про це під сказала заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко на брифінгу в п’ятницю, 22 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З квітня місяця почнемо виплачувати другу частину одноразової виплати", - зазначила Ковпашко.

Вона зауважила, що одноразова доплата до пенсії в сумі 2410,17 грн виплачується пенсіонерам, які отримують пенсії, призначені згідно із законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", мають повний страховий стаж (35 років чоловіки, 30 років – жінки, а для пенсій, призначених до 1 жовтня 2011 року, 25 років чоловіки, 20 років жінки) та у яких розмір пенсії не перевищує суми 1669,20 гривень, що становить 40% від мінімальної заробітної плати 4173 грн.

Читайте також: Середня пенсія майже 8,5 тисячі та доплати: Рева сказав, скільки отримують шахтарі

Ковпашко уточнила, що ця виплата проводиться двома рівними частинами — по 1205 грн у березні та квітні.

"Окрім того, хочу звернути увагу, що виписано чітко в постанові, що ця одноразова виплата абсолютно ніяк не вплине на дохід пенсіонерів , які отримують певні пільги, маючи відповідний статус. І вона не вплине на тих, хто отримує субсидії", - наголосила Ковпашко.

Водночас вона нагадала, що перерахунок пенсій проведено 10,2 млн громадян, внаслідок чого розмір пенсії підвищено 8,97 млн пенсіонерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-