Рівність між чоловіками та жінками є питанням нацбезпеки — МІП

Рівність між чоловіками та жінками є питанням нацбезпеки — МІП

Укрінформ
Рівність між чоловіками та жінками є питанням національної безпеки України.

Таку думку висловив заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін на круглому столі «Конвенція ООН із ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок: прогрес у виконанні заключних зауважень до восьмої періодичної доповіді», повідомляє прес-служба МІП.

«Жінки виступають героїнями журналістських матеріалів втричі рідше, ніж чоловіки», - сказав Золотухін.

За його словами, в українських медіа досі існує гендерний дисбаланс. І це є одним із проявів нерівності жінок у суспільному житті, а тому МІП визначає запобігання та протидію гендерній дискримінації в інформаційному просторі України важливим і необхідним елементом державної гендерної політики.

Золотухін наголосив, що утвердження гендерної рівності є питанням цивілізаційного вибору та національної безпеки України. "Росія та підтримувані нею організації маніпулюють цією тематикою з метою ціннісного поділу українців на тих, хто підтримує стратегічний європейський вибір України та демократичні цінності, та тих, хто їх ненавидить», - пояснив він.

Заступник міністра також зазначив, що для викорінення дискримінаційних стереотипів МІП здійснює низку просвітницьких заходів у рамках реалізації Національного плану дій з виконання рекомендацій, викладених у прикінцевий зауваженнях Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок до восьмої періодичної доповіді України про виконання Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок на період до 2021 року.

Читайте також: На Київщині відкрився перший притулок для жінок – жертв насильства

Як відомо, МІП у рамках кампанії з гендерної рівності «В професії всі рівні» провело серію семінарів, присвячених дотриманню гендерного балансу в медіа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-