Справа Супрун: суд прийняв заяву про зміну позовних вимог

Справа Супрун: суд прийняв заяву про зміну позовних вимог

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва прийняв до розгляду заяву про зміну позовних вимог у справі за позовом нардепа Ігоря Мосійчука до в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті суду.

Зазначається, що 21 березня відбулося підготовче засідання у справі.

"У ході засідання суд прийняв до розгляду заяву позивача про зміну позовних вимог. З метою забезпечення права відповідача та третьої особи у справі на підготовку відзиву (пояснень) на позов з урахуванням зміни його предмету, суд відклав підготовче засідання до 15 квітня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Окружний адмінсуд Києва 5 лютого за позовом нардепа Мосійчука заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ. Уряд оскаржив це рішення.

13 лютого Кабмін прийняв розпорядження, яке дозволяє Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я, зокрема, підписувати документи щодо розподілу ліків та вакцин.

Читайте також: У справі Супрун призначили нового суддю

14 лютого Окружний адміністративний суд Києва скасував заходи забезпечення позову Мосійчука до в.о. міністра охорони здоров’я України Супрун щодо відсутності у неї повноважень міністра.

Мосійчук просить суд встановити відсутність у Супрун компетенції, передбаченої, зокрема, але не виключно, статтею 44 Закону України "Про Кабінет міністрів України", пунктом 10 Положення про Міністерство охорони здоров’я, затвердженого відповідною Постановою Кабміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-