ДБР порушило справу через можливий витік даних у справі Гандзюк

ДБР порушило справу через можливий витік даних у справі Гандзюк

Документ
Укрінформ
Державне бюро розслідувань відкрило провадження через можливе розголошення генпрокурором Юрієм Луценком даних досудового розслідування у справі Катерини Гандзюк.

Про це повідомив у Facebook адвокат Масі Найєм.

"ДБР зареєструвало кримінальне провадження за фактом можливого розголошення генпрокурором Луценком відомостей досудового розслідування у справі вбивства Каті Гандзюк", - повідомив він.

Адвокат також оприлюднив відповідь ДБР та витяг з ЄРДР.

Він також повідомив, що звертався до суду після того, як у ДБР не порушили справу на основі заяви Найєма про можливе вчинення генпрокурором Луценком кримінального правопорушення.

"28 лютого Печерський районний суд м. Києва виніс ухвалу: задовольнив мою скаргу на бездіяльність слідчих та зобов’язав останніх зареєструвати кримінальне провадження", - відмітив адвокат.

Читайте також: Справа Гандзюк: у Херсоні нарікають на слідство і "міфілогізацію" загиблої

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку в Херсоні. Жінка перенесла кілька операцій і 4 листопада 2018 року померла.

11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства херсонської активістки Гандзюк.

У ніч на 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу за нього вніс його адвокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-