Вища рада правосуддя розглядає подання Президенту про ще 39 суддів ВСУ

Вища рада правосуддя розглядає подання Президенту про ще 39 суддів ВСУ

Укрінформ
Вища рада правосуддя продовжила розгляд матеріалів про внесення Президентові України подання про призначення суддів до Верховного суду.

Про це сказав заступник голови ВРП Вадим Беляневич перед початком засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Продовжуємо нашу роботу після перерви і переходимо до розгляду матеріалів щодо внесення подання Президенту України про призначення суддів на посади до Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду”, - зазначив Беляневич.

Він наголосив, що ВРП працює в тому ж складі, що і попереднього дня — 19 березня.

Згідно з порядком денним, ВРП продовжить розгляд матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення ще 39 суддів на посади, а саме : 13 - до Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду та 26 — до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду.

Читайте також: Погрози судді: ВРП просить Генпрокуратуру надати звіт про розслідування

Раніше на засіданні 19 березня ВРП розглянула матеріали щодо 39 кандидатів на посади до Верховного суду, а саме: 23 — до Касаційного цивільного суду у складі Верховного суду та 16 - до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду. Після чого в засіданні оголосили перерву до 10.00 20 березня.

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня 2018 року оголошено другий конкурс до Верховного Суду. Комісія отримала 659 заяв про участь у конкурсі, а допущено було 566 кандидатів. В анонімному тестуванні взяли участь 525 кандидатів, а в написанні практичного завдання — 316. За результатами спеціальної перевірки до етапу співбесід було допущено 235 кандидатів.

За період фінального етапу другого конкурсу до Верховного Суду "Дослідження досьє та співбесіди" 46 кандидатів із 235 не підтвердили своєї здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді.

Таким чином, зі 189 кандидатів Комісія сформувала рейтинг до найвищої судової інстанції України.

7 березня ВККСУ направила документи з рекомендацією на призначення 78 переможців конкурсу до Вищої ради правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-