Росіяни відмовились передавати полоненим морякам листи від студентів

Росіяни відмовились передавати полоненим морякам листи від студентів

Укрінформ
Російська сторона відмовилась передавати листи студентів 24 українським морякам, які були захоплені в полон у Керченській протоці, проте рідні та консул зачитують ці звернення під час зустрічей з моряками.

Про це заявила у вівторок дружина Президента України Марина Порошенко під час робочої поїздки на Херсонщину, спілкуючись із курсантами Херсонської державної морської академії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На жаль, російська сторона відмовилася передавати ці листи нашим морякам. Але нашим хлопцям зачитують під час зустрічей ці листи – і безпосередньо сам консул, і рідні, які приходять на зустрічі. Вони щирі, відкриті, дійсно, сповнені слів підтримки та побажань якомога швидшого повернення», - сказала Марина Порошенко.

Вона зазначила, що українська сторона вимагає від Кремля, щоб до полонених моряків допустили представників міжнародних організацій, зокрема Червоного Хреста, щоб ті могли контролювати стан здоров’я моряків та умови, в яких вони перебувають.

«Сподіваюсь, що спільними зусиллями, за підтримки міжнародної спільноти, нам вдасться повернути хлопців додому», - сказала Марина Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські силовики захопили два катери і буксир ВМС Збройних сил України в Керченській протоці, в результаті чого 24 військовослужбовці потрапили в полон. Згодом їх вивезли до Москви, більшість із них тримають у СІЗО "Лефортово". 15 і 16 січня один з московських судів виніс рішення продовжити арешт українських моряків до кінця квітня.

Читайте також: Під час операції моряку Сороці зшили сухожилля та витягли осколки - Денісова

Українська молодь звернулася до першої леді з проханням передати листи 24 українським морякам, які внаслідок збройної агресії з боку Російської Федерації потрапили в полон.

Фото: khoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-