Вивчення української: Кабмін пропонує Раді змінити закон про освіту

Вивчення української: Кабмін пропонує Раді змінити закон про освіту

Укрінформ
Кабінет міністрів пропонує внести зміни до закону "Про освіту" задля сприяння держави вивченню української мови.

Проект закону № 10159 зареєстрований на сайті Верховної Ради.

Згідно з законопроектом, Кабмін пропонує внести до закону України "Про освіту" ряд змін, зокрема, затвердити вимоги до рівня володіння українською мовою як іноземною та порядок проведення сертифікаційного іспиту з української мови.

Окрім того, пропонується сприяння державою вивченню української мови і популяризації української мови та культури за кордоном, у тому числі шляхом направлення відповідно до міжнародних угод педагогічних (науково-педагогічних) працівників для викладання в іноземних закладах освіти української мови, літератури, культури, історії, географії тощо.

Порядок направлення педагогічних (науково-педагогічних) працівників для викладання в закладах освіти за кордоном, а також умови оплати їх праці затверджує Кабінет міністрів.

Закон в разі ухвалення набере чинності на наступний день після його опублікування. Кабмін протягом трьох місяців після цього має привести власні нормативно-правові акти, забезпечити перегляд та приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим законом, а також забезпечити прийняття нормативно-правових актів, передбачених цим законом.

Читайте також: Уряд пропонує Раді після мовного взятися за освітній закон

Мета даного законопроекту - розробка єдиних вимог до рівня володіння українською мовою як іноземною, а також сприяння розвитку української мови та культури за кордоном.

Закон України "Про освіту" був прийнятий Верховною Радою України п'ятого вересня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-