Стало відомо дату першого судового засідання у справі Онищенка

Стало відомо дату першого судового засідання у справі Онищенка

Укрінформ
Перше судове засідання у справі Олександра Онищенка відбудеться у червні поточного року.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Національного антикорупційного бюро.

"У лютому 2019 року до суду скеровано обвинувальний акт стосовно народного депутата України Олександра Онищенка, організатора «газової схеми», та фінансової директорки підконтрольних народному депутату підприємств. Оскільки обвинувачені перебувають поза межами України, їх судитимуть заочно. Однак судитимуть лише за три місяці — перше засідання призначене на 10 червня 2019 року", - зазначили у відомстві.

У НАБУ повідомили, що суди призначають перше засідання на середину червня у багатьох справах. У відомстві припускають, що це може бути пов'язано з очікуванням початку роботи Антикорупційного суду, куди ці справи будуть скеровані за підсудністю.

"Національне бюро також сподівається на швидкий початок роботи Вищого антикорупційного суду, який зможе поставити крапку у розслідуваннях детективів", - йдеться у повідомленні.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 18 лютого поточного року направила до суду обвинувальний акт у так званій газовій справі щодо народного депутата Олександра Онищенка.

Читайте також: Суд стягнув із фірми Онищенка понад 20 мільйонів податкового боргу

За даними слідства, Онищенко зі спільниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через псевдобіржі, що завдало державі збитків на суму близько 2 млрд грн.

5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Онищенка. На момент голосування він уже перебував за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-