НАЗК звернулось до поліції та прокуратури через випадки неподання декларацій

НАЗК звернулось до поліції та прокуратури через випадки неподання декларацій

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило Нацполіцію та прокуратуру про вісім випадків неподання декларацій посадовцями.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"НАЗК виявило ознаки умисного неподання декларацій 8-ма посадовими особами. Про факти таких кримінальних правопорушень Національне агентство повідомило органи Нацполіції та прокуратури. Встановлено, що 3 особи не подали щорічні декларації за 2017 рік: депутати місцевих рад та спеціаліст Запорізької ОДА", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: НАЗК знайшло порушення у звітах семи партій за ІV квартал минулого року

Ще троє посадовців не подали декларації особи, яка припинила діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, інші – декларацію перед звільненням за раніше не охоплений період. Порушення допустили посадові особи територіальних органів Пенсійного фонду, установ Державної кримінально-виконавчої служби, Національної поліції.

Читайте також: НАЗК запросило Вілкула для надання пояснень

Як зазначається, Національне агентство згідно з законодавством повідомляло посадовцям, щодо яких затвердженні обґрунтовані висновки, про необхідність подати декларації протягом 10-ти днів з дня отримання таких повідомлень, однак посадовці цього не зробили.

Загалом з початку 2019 року НАЗК направило до правоохоронних органів 82 обґрунтовані висновки щодо неподання посадовцями декларацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-