В Україну заборонили ввозити 23 пропагандистські книги з Росії

В Україну заборонили ввозити 23 пропагандистські книги з Росії

Укрінформ
Державний комітет телебачення і радіомовлення відмовив ТОВ “Якабу Трейд”, ТОВ “Етніктрейд” і ТОВ “Форс Україна” у видачі дозволів на ввезення з території держави-агресора 23 книжок, у яких присутні ознаки пропаганди держави-агресора.

Про це повідомляє прес-служба комітету.

Відмову надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

“Ознаки пропаганди держави-агресора, її органів влади, імперських геополітичних доктрин та комуністичного тоталітарного режиму виявлено у книгах московських видавництв “Альпина Паблишер”, “Альпина нон-фикшн”, “Эксмо” та самарського видавництва “ИД Бахрах-М”, - ідеться в повідомленнні.

Як зазначається, це стосується, зокрема, книги Данили Дьоміна “Корпоративная культура. Десять самых распространенных заблуждений”, в якій чимало сторінок присвячено “могущественной корпорации и сверхдержаве СССР” та методам управління країною Сталіним.

Пропаганда комуністичного тоталітарного режиму присутня у дитячій книзі Олени Смєшлівой та Лани Богомаз “Чему я могу научиться у Анны Ахматовой».

У книгах інших авторів видавництва “Альпина Паблишер” Артура Салякаєва “Неслучайные связи: Нетворкинг как образ жизни”, Владислава Моісєєва “Бизнес из ничего, или Как построить интернет-компанию и не сойти с ума” та Михайла Умарова “PR в реальном времени: Тренды. Кейсы. Правила” популяризуються російські соціальні мережі “ВКонтакте”, “Одноклассники”, а також ресурс “maіl.ru” та сервісні портали “Яндекс”, доступ до яких в Україні заборонено через поширення ними антиукраїнських гасел та ідей, спрямованих на ліквідацію незалежності нашої держави, порушення її суверенітету і територіальної цілісності.

Не продаватимуться в Україні й книги Олександра Соколова “Мифы про эволюцию человека”, де автор, описуючи методи антропологічної реконструкції, посилається на досвід силових структур РФ, всіляко пропагуючи їх; В'ячеслава Семенчука “101 способ раскрутки личного бренда: Как сделать себе имя”, оскільки в ній наводяться приклади “розкручених імен” Володимира Путіна, Дмитра Медвєдєва, Рамзана Кадирова та представників російського шоу-бізнесу, внесених до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

Також відмовлено у дозволі на ввезення деяких книг зарубіжних авторів, в оформленні яких російські видавці використовують символіку держави-агресора, її органів влади та силових структур. Зокрема, на обкладинці книги Деніела Еллсберга “Машина Судного дня: Откровения разработчика ядерной войны” видавець (“Альпина Паблишер”) розмістив рекламу книги “Интервью с Владимиром Путиным” та документального фільму “Путин”.

Читайте також: Боротьба з пропагандою: Україна заборонила ввезення ще 19 книг з РФ

Загалом, починаючи з 20 травня 2017 року, дати набуття чинності постанови Кабінету міністрів України № 262 “Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України”, Держкомтелерадіо надав 2 939 відмов у видачі дозволів. Зокрема, на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо, надано 172 відмови у видачі дозволів на ввезення 904 500 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийнято рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 2 762 відмови надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-