Фінляндія допоможе створити

Фінляндія допоможе створити "нову українську школу"

Фото
Укрінформ
Україна та Фінляндія розпочинають спільний проект, розрахований на 4 роки, з підтримки реформи Нової української школи. 

Презентація проекту “Learning together/Навчаємося разом” відбулася в рамках Дня фінської освіти, в Києві, 15 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В першу чергу нас об’єднують з фінською освітою цінності. Ми хочемо і вже поклали в основу реформи інтерес і підтримку кожної дитини. Ми виходимо з того, що кожна дитина має почуття гідності, має потенціал, який можна розвивати. І ми маємо знайти спосіб, щоб підтримати кожну дитину... Наші колеги, фінські експерти, об’єднані з нами цією метою. Є великий чотирирічний проект, який ми починаємо сьогодні, і в цей проект Фінляндія вкладає власні кошти та ресурси, тому що вірить, що ми стоїмо на цій позиції цінностей”, - сказала на презентації проекту міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

Проект фінансується Міністерством закордонних справ Фінляндії та реалізується компанією FCG International у співпраці з Гельсінським університетом. Проект спрямовано на підвищення якості освіти та суспільне сприйняття української освіти.

Захід з нагоди старту проекту Learning together у Києві / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

Так, зокрема, буде надано підтримку підвищенню кваліфікації вчителів, які викладають за навчальною програмою Нова українська школа, допомогу педагогічним освітнім закладам у розробленні сучасних навчальних планів. Планується спільна розробка нової комунікаційної стратегії МОН щодо підвищення обізнаності широкого загалу щодо концепції Нової української школи. Також буде надано підтримку в розробці сучасних навчальних матеріалів, в тому числі для учнів з особливими потребами, в розвитку шкільного лідерства, розробок стандартів для шкільного лідерства.

Читайте також: Гриневич розповіла, в які приватні школи прийдуть "гроші за дитиною"

Впровадження проекту відбувається в межах угоди між Україною та Фінляндією, що була ратифікована у 2018 році. Документом передбачено 6 млн євро безповоротної допомоги для втілення пріоритетних завдань Нової української школи. Проект розрахований на 4 роки. Окремо виділено 2 млн євро Європейським Союзом на викладання української мови як нерідної для учнів - представників національних мовних меншин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-