Гройсман привітав з 80-ю річницею проголошення Карпатської України

Гройсман привітав з 80-ю річницею проголошення Карпатської України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман привітав співвітчизників з 80-тою річницею від часу проголошення самостійної української держави - президентської республіки Карпатська Україна.

Його звернення оприлюднене на Урядовому порталі.

“Сьогодні, вклоняючись творцям і захисникам Карпатської України, ми віддаємо шану безпрецедентній мужності людей, які своїми діями і помислами символічно наближали проголошення незалежності України в 1991 році, які провістили краще майбутнє для всіх українців в єдиній і соборній державі”, - зазначив він.

Коли оглядаємося на драматичні і водночас величні сторінки національної історії, додав Гройсман, значно краще бачимо історичний масштаб діянь попередніх поколінь українців. Зокрема, це стосується борців за незалежність та єдність України, творців і захисників Карпатської України.

“Попри те, що Карпатська Україна як самостійна держава вистояла лише два з половиною місяці (з березня до кінця травня 1939 року), українці продемонстрували тверду волю до налагодження повноцінного державного, суспільного та соціального життя. У вкрай несприятливих геополітичних умовах, затиснуті з різних боків ворожими державами, українці досить швидко налагодили дієву роботу виконавчої та законодавчої гілок влади, а також торгівлі, транспорту, запровадили національну систему освіти та медійну сферу, сформували власну армію”, - підкреслив Гройсман.

Читайте також: Сьогодні - 80-річчя з дня проголошення Карпатської України

Він нагадав, що під проводом досвідченого політика та науковця, президента Августина Волошина Карпатська Україна заявила про себе на міжнародній арені.

Як повідомляв Укрінформ, цього дня, 80 років тому, була проголошена незалежність Карпатської України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-