Працівники СБУ вимагали $110 тисяч хабара

Працівники СБУ вимагали $110 тисяч хабара

Фото
Укрінформ
Начальник відділу СБУ, його підлеглий та двоє цивільних осіб вимагали у громадянина України $110 тисяч за уникнення кримінального переслідування та непозбавлення громадянства.

Про це повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань.

"Слідчими центрального апарату ДБР за процесуального керівництва Головної військової прокуратури та оперативного супроводження Управління внутрішньої безпеки СБУ викрито начальника відділу СБУ, його підлеглого та двох цивільних осіб, які вимагали у громадянина України грошові кошти у розмірі 110 000 доларів США, що за курсом НБУ становить 3 044 000 грн. В ході досудового розслідування попередньо встановлено, що працівники СБУ вимагали гроші у громадянина за уникнення кримінального переслідування та непозбавлення громадянства України", - повідомили у ДБР.

Зазначається також, що працівників СБУ та двох цивільних осіб затримали під час отримання другої частини траншу в сумі 10 тисяч доларів. Першу частину в розмірі 40 тисяч доларів підозрювані отримали раніше.

Згадані особи затримані в порядку ст. 208 КПК України, предмет злочину вилучено. Слідчі дії тривають.

Затриманим готується повідомлення про підозру у вимаганні, вчиненому організованою групою осіб (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Двох СБУшників затримали після обшуків у справі про хабарі

У разі доведення вини їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше у четвер у прес-центрі Служби безпеки України повідомили, що СБУ викрила на вимаганні грошей двох своїх працівників. Правоохоронці встановили, що зловмисники вимагали гроші у громадянина України, вихідця однієї з країн Середньої Азії, обіцяючи сприяти у невжитті заходів для депортації з України його близької родички, яка перебуває у міжнародному розшуку. Для проведення оборудки зловмисники залучили двох посередників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-