Двох СБУшників затримали після обшуків у справі про хабарі

Двох СБУшників затримали після обшуків у справі про хабарі

Фото
Укрінформ
Оперативники Управління внутрішньої безпеки СБ України викрили і спільно з військовою прокуратурою та ДБР задокументували вимагання грошей двома своїми співробітниками.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“Правоохоронці встановили, що зловмисники вимагали чималу суму в іноземній валюті від громадянина України, вихідця однієї з країн Середньої Азії, обіцяючи при цьому сприяти у невжитті заходів із депортації з України його близької родички, яка перебуває у міжнародному розшуку. Для проведення оборудки зловмисники залучили двох посередників. Співробітники спецслужби задокументували передачу першого «траншу» у розмірі сорок тисяч американських доларів”, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали одного із посередників під час одержання чергової частини хабара – десяти тисяч доларів. У межах розпочатого кримінального провадження було затримано обох співробітників Служби та двох цивільних осіб. У ході низки санкціонованих слідчих дій за місцями проживання та роботи фігурантів справи співробітники СБ України вилучили речові докази протиправної діяльності.

Читайте також: СБУ розповіла про суд над співробітником, якого викрили журналісти

«Дії наших військовослужбовців є неприпустимими та ганебними для офіцера спецслужби воюючої країни. Ми сприятимемо прозорому слідству і Служба надаватиме йому повну підтримку», ‒ наголосив Голова СБУ Василь Грицак.

Затриманим оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-