“Кишенькових” ветеранських фан-клубів при міністерстві не буде — Фріз

“Кишенькових” ветеранських фан-клубів при міністерстві не буде — Фріз

Укрінформ
Міністр у справі ветеранів Ірина Фріз заявила, що не збирається формувати при міністерстві фан-клуб з "кишенькових" громадських організацій. Представники цього сектору отримають фінансування лише якщо виграють відкритий проектний конкурс.

Про це вона сказала в інтерв’ю Укрінформу у відповідь на запитання про формат співпраці зі старими і новими громадськими ветеранськими організаціями.

"Я нічого не буду робити з громадськими організаціями – ані новими, ані старими – це не моя справа. Моя справа як менеджера органу виконавчої влади – закласти базові цінності в процес співпраці державної установи з громадським сектором і громадськими організаціями взагалі. І я впевнена, що виключно проектний формат на конкурсній основі є гарантією реалізації таких цінностей", - зазначила Фріз.

Вона додала, що коли на сайті Мінветеранів будуть представлені проекти з конкретного конкурсного завдання або тематики для того, щоб кожен ветеран або інший представник громадського сектора мав можливість ознайомитися з проектом та оцінити, чи не є він профанацією, – це стане запорукою якості такої співпраці.

"І тоді вже громадська організація, яка пройшла за конкурсом і виграла, може отримати державну підтримку на реалізацію проекту, а не на фінансування статутної діяльності", - переконана Фріз.

Читайте також: Мінветеранів має функціонувати за принципом “єдиного вікна” - Фріз

За її словами, таким чином, ця громадська організація звітуватиме не лише перед міністерством (а міністерство – перед Рахунковою палатою за ефективне або неефективне використання грошей держави), а й перед громадою, перед ветеранами.

"Ми взагалі хочемо, щоб ветерани, які будуть в державному реєстрі, через власний онлайн-кабінет голосували за проекти. Таким же чином визначатимуться теми, за якими будуть оголошуватися конкурси. Тому що формувати при міністерстві свій фан-клуб з громадських організацій, які вважатимуться кишеньковими, я не збираюся. Я вважаю, що потрібно одразу закладати систему, яка є апріорі сприйнятною для міжнародних партнерів, які також будуть підтримувати окремі проекти. Тому що співпрацю міжнародних партнерів, державного та громадського секторів можна і необхідно будувати на якісно новому рівні, який буде ефективним", - сказала міністр у справах ветеранів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-