Прослуховування СБУ не пов’язане з жодним кандидатом у президенти — поліція

Прослуховування СБУ не пов’язане з жодним кандидатом у президенти — поліція

Укрінформ
Інформація, яку отримували працівники СБУ з використанням спеціальних технічних засобів, не пов’язана з жодним із кандидатів у Президенти України.

Про це повідомляє Департамент комунікації Нацполіції.

"У ході проведення слідчих дій поліцейські встановили, що оперативно-розшукові заходи проводилися працівниками Служби безпеки України відповідно до ухвал Київського апеляційного суду та не пов’язані з жодним із кандидатів у Президенти України або їх оточенням", - йдеться у повідомленні.

Так, працівники Головного слідчого управління Нацполіції здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні, за фактом виявлення на даху одного з будинків на вулиці Білоруській у місті Києві коробки із спеціальними техзасобами негласного отримання інформації.

Уточнюється, що це могло свідчити про можливість незаконного використання обладнання та мало ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 359 Кримінального кодексу України (Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації).

"У ході проведення слідчих дій поліцейські встановили, що працівники СБУ дійсно здійснюють оперативно-технічні заходи за зазначеною адресою, однак вони ніяк не пов’язані з жодним із кандидатів у Президенти України або їх оточенням. Відтак вказані дії відбуваються законно на підставі ухвали суду стосовно особи, яка не має відношення до виборчої кампанії", - додали у поліції.

Читайте також: “Прослушка” біля офісу Зеленського: Аваков сказав, коли будуть результати перевірки

Раніше біля офісу кандидата у Президенти Володимира Зеленського було виявлено невідоме технічне обладнання. Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що поліція Києва виявила під офісом Зеленського елементи апаратури прослуховування. Столична поліція відкрила кримінальне провадження через виявлення невідомого техобладнання.

Згодом народний депутат Антон Геращенко написав у Facebook, що пристрої для прослуховування, знайдені поруч з офісом Зеленського, — спеціального призначення.

Згодом СБУ заявила, що дійсно проводила оперативно-технічні заходи поблизу офісу партії "Слуги народу" у Києві, але прослуховували не кандидатів у Президенти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-