ГПУ хоче більше співпраці зі Штатами після суду над Манафортом - Горбатюк

ГПУ хоче більше співпраці зі Штатами після суду над Манафортом - Горбатюк

Укрінформ
Генеральна прокуратура розраховує на обмін документами та інформацією після закінчення судових процесів над політтехнологом Полом Манафортом у Сполучених Штатах.

Про це в ефірі програми на Громадському заявив керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Ми розраховуємо, що після завершення судових процесів у США, відкриється можливість обміну інформацією, документами з американською стороною, з правоохоронними органами США", - сказав Горбатюк.

Читайте також: Прокуратура висунула проти Манафорта нові звинувачення

Він пояснив, що США не надали деякі відповіді щодо Манафорта в межах проваджень ГПУ, обґрунтовуючи це саме незавершенням судових процесів.

Горбатюк вказав, що діяльність Манафорта в Україні розслідується у межах справи про розтрату коштів з бюджету - це понад мільйон доларів, сплачених американській юридичній фірмі за надання висновку у справі щодо незаконного арешту Юлії Тимошенко.

Читайте також: Манафорт "неодноразово і нахабно" порушував закони - спецпрокурор Мюллер

У цій справі обвинувальні акти щодо колишнього міністра юстиції, його заступника та головного бухгалтера слухаються в суді, вказав Горбатюк.

«Також у ГПУ є провадження про отримання коштів у «чорній бухгалтерії», у якій фігурують записи про отримання коштів людиною з даними Пола Манафорта», - додав керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури.

Як повідомлялося, у середу в Вашингтоні завершився другий судовий процес над Полом Манафортом, за результатами якого колишній радник Дональда Трампа отримав 43 місяці ув’язнення. Минулого тижня окружний суд штату Вірджинія дав йому 47 місяців за ґратами. Таким чином, загальний термін позбавлення волі Пола Манафорта зараз становить 7,5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-