Деякі політики через внутрішню боротьбу не хочуть чути про війну з РФ — Президент

Деякі політики через внутрішню боротьбу не хочуть чути про війну з РФ — Президент

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що зараз дехто з українських політиків настільки захопилися внутрішньою боротьбою, що не хочуть бачити і чути про ситуацію на українсько-російському кордоні та війну Росії проти України

Про це він сказав під час виступу в Батурині у рамках робочої поїздки на Чернігівщину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Дехто вже настільки захопився внутрішньою боротьбою, що не хоче ані бачити, ані слухати, що коїться на наших північно-східному та східному кордонах, для них війни не існує”, - зазначив Порошенко.

Він нагадав, що так само було в 1917-1921 роках, коли українські політики “чварилися між собою і москалям здали Україну”.

“Ми не повторимо цієї помилки”, - запевнив Президент.

Він наголосив, що Батурин також має стати уроком і застереженням для українців, коли відсутність єдності між старшинами часів гетьмана Івана Мазепи дуже дорого коштували всьому українському народові, а особливо гетьманській столиці.

“Іван Мазепа був сином свого часу, живою людиною, державним діячем з усіма своїми чеснотами і недоліками, прорахунками та гріхами, але наголошую, що у вирішальний момент, коли треба було обирати між вірністю чужому монархові чи своїй Вітчизні, між особистим комфортом і ризиком заради майбутнього країни, вибір Івана Мазепи точно був на користь України”, - відзначив глава держави.

Читайте також: На Донбасі загинули більш як 140 героїв з Чернігівщини

Водночас він додав, що держава, яку творив Іван Мазепа, мала бути прекрасною європейською державою.

“Дуже важливо, щоб політики час від часу точно брали уроки історії як для сьогодення, так і на майбутнє. Що ми маємо вивчити? Брак єдності неодноразово ставав для нашої України фатальним. Україну перемагали лише тоді, коли ворогові вдавалося зруйнувати і розірвати нашу єдність”, - підкреслив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко у середу, 13 березня, перебуває з робочою поїздкою у Чернігівській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-