Люстрація Труби: суд поставив справу

Люстрація Труби: суд поставив справу "на паузу"

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва зупинив провадження у справі щодо призначення Романа Труби директором ДБР до розгляду Шостим апеляційним адміністративним судом скарги про наявність підстав для його люстрації.

Про це інформує прес-служба суду.

"Окружний адміністративний суд міста Києва зупинив провадження у справі за позовом народного депутата Юрія Македона щодо призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань. Зазначимо, що суд зупинив провадження у даній справі до вирішення іншої адміністративної справи та набрання законної сили рішення у ній, а саме, про наявність підстав для люстрації Романа Труби, яка наразі розглядається Шостим апеляційним адміністративним судом", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у листопаді 2018 року Окружний адмінсуд Києва прийняв рішення про часткове задоволення позовних вимог шляхом визнання протиправною бездіяльність Генеральної прокуратури, яка полягає у непроведенні належним чином перевірки щодо поширення ч. 3 статті 1 Закону України "Про очищення влади" на Романа Трубу, а також у незверненні до Міністерства юстиції щодо включення Труби до Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовано положення Закону України "Про очищення влади".

Читайте також: Суд частково задовольнив позов депутата щодо люстрації Труби

Торік у серпні Македон звернувся до суду через призначення Труби директором ДБР. Позивач просив суд визнати протиправними дії Комісії з проведення конкурсу на зайняття посад директора ДБР і його заступників та внесення подання прем’єру про призначення на посаду директора.

Окрім цього, позивач просив суд визнати протиправним і скасувати рішення комісії про відбір Труби на посаду директора ДБР про внесення подання прем’єру про його призначення на відповідну посаду. Наразі суд зупинив провадження у даній адміністративній справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-