Активісти закликають Раду якнайшвидше ухвалити

Активісти закликають Раду якнайшвидше ухвалити "мовний" закон

Укрінформ
Ухвалення законопроекту "Про забезпечення функціонування української мови як державної" стане новою відправною точкою для подолання комплексу меншовартості, і його слід прийняти якнайшвидше.

Про це під час прес-конференції заявила керівник громадської організації "Наш дім – Вита Литовська" Ірина Козловська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми, громадські активісти, публічно оголосили про підтримку чинного Президента України Петра Порошенка та долучилися до ініціативи “Команда Порошенка”. Ми підтримуємо діяльність Президента та його ініціативи щодо захисту української мови, закріплення її ролі в публічному просторі. Мовне питання саме зараз на часі. Тому ми закликаємо всіх депутатів Верховної Ради якнайшвидше проголосувати за законопроект щодо української мови”, - заявила Козловська.

На її думку, завдяки ухваленню цього закону українська мова дійсно стане державотворчою, і це буде "новою відправною точкою для подолання комплексу меншовартості, який нам протягом століть намагалися прищепити”.

Читайте також: Рада розглянула 271 “мовну” поправку і закрилась

Як повідомляв Укрінформ, у першому читанні Рада ухвалила “мовний” законопроект 4 жовтня 2018 року.

Документом, зокрема, пропонується створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

У друге читання проекту закону парламентарії ввійшли 28 лютого. 2082 поправки до законопроекту парламентарії планують розглядати до 15 березня.

Голова ВР Андрій Парубій прогнозував, що розгляд поправок до "мовного" законопроекту може тривати близько тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-